Vanmorgen hebben wij de eerste levering nieuwe bureaustoelen verzorgd voor een relatie in Amsterdam.

De bureaustoelen die daar stonden waren aan vervanging toe. Niet alleen omdat ze allemaal verschillend en vervuild waren maar vooral omdat ze niet meer voldeden aan de huidige ARBO norm voor een gezonde werkplek.

Bureaustoel op proef

Ons devies is dat je een bureaustoel liever niet van een plaatje koopt maar eerst moet ervaren of het model geschikt voor je (bedrijf) is. Daarom zetten wij op afspraak bureaustoelen op proef.
Déze relatie koos na een week proef zitten voor model 4015 XP van leverancier ROVO.
Dit is een comfortabele, qua instelmogelijkheden hele complete bureaustoel. En die hebben wij dus ook voor ze besteld!

 

Instelinstructie inclusief!

Wanneer wij (Office & More) bureaustoelen leveren stellen we die uiteraard optimaal op de gebruiker in. Er zitten nou eenmaal functies op een moderne bureaustoel waarvan niet iedereen weet hoe die te gebruiken. Terwijl die er vaak voor zorgen dat je gezonder en comfortabeler zit. Best belangrijk. Dat leg ik dus graag even uit.

Een gezonde beeldschermwerkplek begint met een goed ingestelde bureaustoel. Pas daarna komt de rest!

Is de bureaustoel goed ingesteld, dan bekijk ik of er verder nog iets aangepast kan worden. In dit geval bleken een paar bureaus te hoog, en een paar andere juist te laag ingesteld te staan.

De meeste mensen denken dat ze dat op kunnen lossen door de bureaustoel weer wat hoger of lager te zetten maar dat is nou net niet de bedoeling! De bureaustoel is namelijk het enige onderdeel van de beelscherm-werkplek dat volledig op de persoon ingesteld kan worden. Staat de stoel goed ingesteld dan is het zaak de rest van de werkplek daar op aan te passen in plaats van andersom.

Hoogte verstelbare bureaus

Slingerstang bureauDeze relatie heeft dit overigens begrepen en heeft inmiddels ook meteen de eerste (met slingerstang) in hoogte verstelbare bureaus besteld. Goed bezig dus!

Maar ook als je nog niet aan vervanging toe bent terwijl de aanwezige bureaus niet (eenvoudig) in hoogte versteld kunnen worden valt er vaak op andere manieren nog wel wat verbetering te behalen.

 

Hulp nodig?

Overweeg je nieuwe bureaustoelen aan te schaffen of heb je vragen over het optimaliseren van de rest van de werkplekinrichting? Neem even contact op  of bel 036-54940783 en kijk vrijblijvend wat we voor je kunnen doen!

Laat een reactie achter