Warm he! Verkoeling op de thuiswerkplek wordt helaas niet vergoed, maar je ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek wel!

Man man wat een temperaturen!

Zit jij ook te zweten achter je beeldscherm? Nou, ik ook!
Je werkgever is volgens dit artikel helaas niet verplicht om jou verkoeling te verschaffen. Maar wist je dat er voor de rest van de thuiswerk plek wel een mooie regeling is?

Je baas kan (onder voorbehoud) eens in de vijf jaar ca. € 1.800,00 per medewerker subsidie* krijgen voor aanschaf van verantwoord thuiswerk materiaal. Maar zelfs zónder die subsidie zou je eens na kunnen denken over het inrichten van een betere thuiswerkplek. Je maakt er tenslotte zo’n acht uur per dag gebruik van. En je wilt toch fit blijven?


thuiswerk rugpijn

Nu vaker thuiswerken door Corona versneld de nieuwe norm dreigt te worden volstaat de keukentafel toch niet meer om gezond, laat staan ergonomisch verantwoord, te werken? Er is nog nooit zoveel uitval geweest door rug-en nek-klachten als de afgelopen maanden!

Wat heb je nodig voor een gezonde thuiswerk plek?

  • Een goede bureaustoel, het enige item dat volledig op jou kan worden ingesteld en je dan op alle belangrijke punten ondersteunt. Zo voorkom je o.a. lage rugklachten en problemen met je bloedsomloop.
  • Een tafel of bureau op de goede werkhoogte scheelt hoofdpijn of hoge rugklachten.
  • Een goed instelbare monitorsteun (óók bij langdurig laptopgebruik!) spaart je nek en ogen.
  • Overige accessoires die zorgen dat je nét even lekkerder werkt en fitter weer opstaat.

Keus genoeg, maar wat past bij jouw thuiswerk situatie?

Heb je een aparte werkkamer, dan kies je misschien voor een fijn zit-sta bureau. Werk je in een ruimte waar ook andere activiteiten plaats vinden? Dan kan je voor een oplossing gaan die minder “kantoorderig” aan doet. Elke situatie is anders. Het is dus fijn wanneer je thuiswerkplek daarop kan worden aangepast. En dat kan! Er zijn zoveel verschillende opties in model, materiaal, techniek en kleur dat we altijd wel iets hebben dat perfect bij jouw ruimte past.

Weten wat je precies nodig hebt? Ik help je graag!

Als projectadviseur kantoorinrichting en ergonomie op de werkplek bespreek ik, Sandra Schulze, graag met je wat voor jou de beste optie is. Neem gerust contact met me op en we maken een afspraak op jouw thuiswerkplek of, wanneer je dat liever hebt met het oog op Corona, digitaal!

*Meer informatie over genoemde subsidieregeling? Lees dit artikel of kijk op de site van de belastingdienst.

Laat een reactie achter