Thuis werken; ergonomisch verantwoord of aan de keukentafel??

Thuis werken: Ergonomisch verantwoord of aan de keukentafel??

De “Wet Poortwachter” vereist dat u er alles aan doet om uw medewerker in een gezonde werkomgeving te laten functioneren.  Het kan dan toch niet waar zijn dat een medewerker op kantoor de beschikking heeft over een volledig ingerichte, ergonomisch verantwoorde, werkplek terwijl diezelfde medewerker thuis enkele dagen zijn of haar rug zit te overbelasten aan de keukentafel? De regels zijn streng en brengen bij langdurig verzuim een hoop ellende voor de werkgever mee.

Voorkomen is in dit geval dus beter (en goedkoper!) dan genezen.

Thuis werken? ergonomischWanneer de mogelijkheid bestaat om thuis te werken, hebben wij ook daarvoor een uitgebreid aanbod ergonomisch verantwoord* kantoormeubilair. En natuurlijk bieden we daar dan ook de meest geschikte zit-oplossing bij! En wordt een medewerker dan toch nog ziek? Dan heeft u als werkgever in ieder geval voldaan aan alle geldende regels.

*Verantwoord kantoormeubilair voldoet aan alle ARBO eisen en is goed op de gebruiker instelbaar, zodat o.a. de rug niet teveel wordt belast.

Tip!

Voldoet een thuiswerkende medewerker aan verschillende criteria*, dan heeft u als werkgever elke vijf jaar recht op een belastingvrije vergoeding van € 1.895,00 voor de aanschaf van ergonomisch verantwoord materiaal.

* Kijk voor actuele informatie op de site van de belastingdienst.

Laat een reactie achter