Thuis werken, wanneer mag dat?

Thuis werken

In onze (vrijwel geheel mobiele) "flexcultuur" wordt het steeds wenselijker één of meerdere dagdelen thuis te werken in plaats van op kantoor. Wel zo makkelijk omdat het reistijd scheelt en je zorgtaken als ouder of bijvoorbeeld mantelzorger eenvoudiger kunt combineren. Zolang je professionele "taak" maar af komt.

Maar wanneer heb je nou eigenlijk recht op thuis werken, en is dat wel een recht?

Je leest er alles over in dit artikel, afkomstig van de website overduurzameinzetbaarheid.nl

Belangrijk! Zorg ook thuis voor een ergonomisch verantwoorde werkplek!

thuis werkenWerk je meer dan 4 uur aaneengesloten thuis, dan volstaat de keukentafel uiteraard niet meer. En ook de ad-hoc ingerichte studeerkamer met oude- eetkamerstoel-die-toevallig-over-was (herkenbaar?) draagt totaal niet bij aan een gezonde werkhouding. Daar tegenover staat Pinterest, vol met plaatjes van o.a. werkbladen bevestigd aan de muur met een mooie eetkamerstoel erbij. Natuurlijk, dat ziet er goed uit, je kan er ook best je post even aan behandelen, maar is dus absoluut niet geschikt om langdurig te gebruiken!

Kortom:  Ben je een professional, werk je langdurig thuis of ga je een thuis werkplek inrichten? Verwen jezelf dan met een ergonomisch verantwoorde werkplek. Waarom?

 

Wanneer je niet goed zit heb je grote kans op rugklachten, nekpijn of problemen met de bloedsomloop. Het kan een tijdje duren voor je last krijgt, maar het duurt nog veel langer om dat te verhelpen. En dat wil je toch niet?

Oké, het oog wil ook wat!

Je stelt aan je werkkamer thuis misschien andere vorm- en kleur eisen dan aan je werkplek op kantoor. En daarvoor zijn mogelijkheden genoeg. Maar ook wanneer je geen aparte werkkamer hebt zijn er goede ergonomische oplossingen die prima passen in een woon- of slaapkamer. Deze Workspace One van Pami bijvoorbeeld, past door de verschillende uitvoeringen perfect in je thuis situatie én voldoet aan alle ergonomische eisen voor een verantwoorde thuiswerkplek.

Interessant voor werkgevers: Belastingvoordeel op de thuiswerkplek...

In sommige branches valt (1x per 5 jaar) voor de werkgever belasting voordeel te behalen bij de aanschaf van een thuiswerkplek. Geen reden dus om daarop te bezuinigen! Informeer bij je belastingadviseur naar de voorwaarden!

Een goede werkplek gaat trouwens gemiddeld 7 tot 10 jaar mee en is de investering (zeker met hulp van je baas) meer dan waard!

Hulp nodig?

Ook bij het ergonomisch verantwoord inrichten van je thuis werkplek helpen wij je graag. Neem vrijblijvend contact op, maak een afspraak en kijk wat er mogelijk is!

Laat een reactie achter