Nieuwe stoelen nodig? Hier let je op!

Welke stoelen passen het best bij jouw project?

Stoelen

 

Zijn de stoelen in je bedrijf aan vervanging toe,  dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken.

Stoelen koop je tenslotte niet elke dag en gaan minstens 7 jaar mee, dus het zou  jammer zijn wanneer jouw keuze bij gebruik niet voldoet aan je verwachting. Past een stoel bijvoorbeeld qua hoogte niet bij een tafel, dan stoot iedereen z'n  knieën. Knap hinderlijk wanneer je ontspannen wilt tafelen of een goed gesprek wilt voeren..

Hoe kies je de goede stoel? 7 vragen:

1 Wie gebruikt de stoel?

Ouderen en mensen die slecht ter been zijn, (denk aan zorgcentrum of ziekenhuis) zijn gebaat bij comfortabele stoelen met een "actieve zit". Dat wil zeggen een stevige zitting, de rugleuning niet te ver achterover en armleuningen waarmee ze zich eenvoudig op kunnen richten.

Bij scholieren moet meubilair in de eerste plaats behoorlijk tegen een stootje (en graffitti!) kunnen.

Mensen die hele dagen achter een beeldscherm werken zet je op een "gezonde" bureaustoel, terwijl buitendienstmedewerkers misschien genoeg hebben aan een standaard model uit dezelfde serie.

2 Binnen of buiten?

Stoelen Een stoel die buiten staat moet natuurlijk weerbestendig en licht-echt zijn. De bekleding mag niet verkleuren bij blootstelling aan dag- of zonlicht. Voor binnen is dat van minder belang en kun je, naast kunststof, hardhout en aluminium, ook stof, leder en andere houtsoorten toepassen.

*Er wordt voor "buiten" momenteel getest met een speciale NANO coating, dus binnenkort kun je ook daar rustig kiezen voor comfortabele, gestoffeerde stoelen.  

 

3 Formele of informele setting? 

StoelenRelaties die een belangrijk contract komen tekenen zet je graag in een comfortabele stoel, en een informeel overleg kan ook heel goed aan een statafel met barkrukken (zie "staand vergaderen"). Ook met het comfort van een stoel kun je "spelen". Hoe comfortabeler de stoel of bank, hoe langer je bezoek blijft zitten.

4 Stapelbaar, koppelbaar of eenvoudig te verplaatsen?

Wanneer je stoelen elke avond moet stapelen, is het fijn wanneer de stoel makkelijk stapelbaar, goed te verplaatsen (op een stoelenkar bijvoorbeeld), krasbestendig en niet te zwaar is.

Heb je weinig opbergruimte en veel stoelen, dan moeten die stoelen hoog gestapeld kunnen worden.

Zaalstoelen die je in rijen plaatst moeten van de brandweer voorzien zijn van een paniekkoppeling. Houd daar rekening mee!

5 Representatief of juist eerder functioneel?

Stoelen voor front-office, lounge of directiekamer mogen best comfortabele blikvangers zijn. Voor de back-office kies je vaak eerder voor ergonomie en functie dan voor het uiterlijk.

6 Duurzaam?

StoelenGeef je om het milieu, dan kies je een stoel uit gerecycled materiaal of juist een model dat eenvoudig te demonteren en daardoor te recyclen is. Maar let ook op de kwaliteit van de stoel! Goed geconstrueerde stoelen uit degelijk materiaal gaan vanzelfsprekend langer mee dan stoelen waar, vaak omwille van de prijs, op de kwaliteit van het materiaal bezuinigd wordt. En dat zie je helaas niet altijd aan de buitenkant.

 

 

7 Hygiëne?

Gebruik je een stoel voor de bedrijfskantine, dan is het handig wanneer de bekleding gemakkelijk af te nemen is. Ook heeft zo'n stoel zo min mogelijk naden en kieren waar etensresten in kunnen achterblijven. Gebruik je bankjes in plaats van stoelen? Zet die dan op wielen zodat ze eenvoudig te verplaatsen zijn, of sluit de onderkant af met een plint, om ongedierte (dat wordt aangetrokken door gevallen etensresten) op een afstand te houden.

Laboratoria, kinderdagverblijven, zorgcentra enzovoort zijn weer gebaat bij goed afneembare stoelen, bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen, en in sommige gevallen zelfs anti-bacterieel.

Kort samengevat;

Er zijn nogal wat zaken om op te letten voor je de goede stoel gevonden hebt. En we hebben natuurlijk niet álles genoemd, want per gekozen stoel zijn er vaak ook nog legio verschillende opties en uitvoeringen!

Het ene project is het andere niet, dus misschien staan er in dit lijstje punten die voor jou niet van toepassing zijn, maar voor anderen juist wel. Filter er dus gewoon uit wat voor jou belangrijk is, vertel ons wat je mist en vergeet de rest!

Hulp nodig?

Het stoelen aanbod is groot. Maar natuurlijk helpen wij je graag aan de perfecte stoel voor jouw project. Vertel ons wat je zoekt en wij maken een selectie van (kwalitatief) goede, stevige, mooie, leuke, design, comfortabele, hoge, lage, luie of actieve stoelen. Onze hulp bespaart jou een hoop uitzoekwerk én je krijgt de garantie dat je goed zit.

Neem  vrijblijvend contact op en kijk wat we voor je kunnen doen.

 

Was dit artikel interessant? Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten in een reactie!  En.. delen is lief!

Laat een reactie achter