Nieuwe bureaustoel aanschaffen? Waar let je op?

Nieuwe bureaustoel

Nieuwe bureaustoel aanschaffen? Waar let je op?

Een nieuwe bureaustoel schaf je niet aan van een plaatje, maar waar let je dan op?

Internet shoppen komt steeds meer in zwang. Veel kantooritems (standaard bureaus, standaard accessoires, “kekke design-dingetjes”) kun je rustig met een druk op de knop bestellen, maar er zijn uitzonderingen! Denk bijvoorbeeld aan een complete kantoorinrichting, daar komt de nodige know-how bij kijken, dus is het verstandig dat bij voorkeur uit te besteden aan een expert.
Maar weet je dat het zelfde geldt voor nieuwe bureaustoelen? Het internet aanbod is groot genoeg, maar op een plaatje zie je helaas niet wat een bureaustoel voor je doet, dus wie garandeert je dat dit daadwerkelijk de goede stoel voor je is?

Een bureaustoel is niet zomaar een meubelstuk, Het is een hulpmiddel dat je gezond en fit houdt tijdens je werk!

Ik geef je 4 simpele tips die je keuze voor die nieuwe bureaustoel wat makkelijker maken:

Gebruiksduur en gebruiksdoel

Hoe lang ga je de stoel dagelijks gebruiken en wat is de aard van je werkzaamheden?
Voor een “flexwerker” zijn andere zaken (eenvoudige instelbaarheid, hygiëne) van belang dan voor iemand met een vaste 9-5 werkplek. Die is er bij gebaat dat een stoel optimaal ondersteunt en een starre zithouding voorkomt. In laboratoria of werkplaatsen gelden weer andere eisen; Daar moet een stoel vooral stofdicht, ijzersterk en eenvoudig te reinigen zijn.

Gebruiker

Ben je groot of klein, licht of juist wat zwaarder en heb je lange of juist korte ledematen en romp? Kleinere gebruikers zijn misschien wel gebaat bij een extra voetensteun terwijl grotere gebruikers een hogere gaslift nodig hebben of gewoon een bredere stoel.

Design

Een nieuwe bureaustoel (voorzien van de nieuwste techniek), moet niet alleen goed en “bewegend” zitten, (zie ook “bewegend zitten houdt je fit!”) maar er ook nog eens goed uitzien. Hij maakt tenslotte prominent deel uit van je bedrijfsinterieur. Er zijn dus ook oneindig veel kleuren en stoffen voorhanden waarmee je je kantoor net een leuk kleuraccent kunt geven.

Ga eens een tijdje proefzitten!

Zoals ik aan het begin van dit stukje al aangaf: Een bureaustoel kies je niet van een plaatje. Die moet je echt proberen. Het is dus verstandig je goed te laten informeren, en, wanneer mogelijk, een stoel een weekje “op zicht” te laten komen. (* vraag naar de voorwaarden!).
Zo kun je op je gemak alle instelmogelijkheden testen en voelen wat een stoel voor je doet. Pas daarna beslis je of dit dé stoel voor je is. Je moet tenslotte wel goed en het liefst “bewegend” zitten!

Meer informatie?

We helpen je graag verder!

www.oandm.nl/contact

Laat een reactie achter