Duurzaam

Forbo Flooring

Vanmiddag was de accountmanager van Forbo bij ons om de nieuwste stalenboeken door te nemen. Forbo is de Nederlandse producent van het welbekende Marmoleum. Maar ook de leverancier van Coral Schoonloop matten en Sfera homogene vinyl. Ook Forbo is hard bezig zo duurzaam mogelijk te produceren.

Wist je dat…

  • Een schoonloopmat pas werkt wanneer je er minstens ZEVEN stappen op zet? Pas dan is er voldoende vuil en vocht van je schoenen om het achtergelegen gebied schoon te houden.
  • Het woord “homogeen” bij vinyl betekent dat het uit één materiaal bestaat (PVC) dat door en door gekleurd wordt zodat je ook bij zwaar gebruik nauwelijks krassen en andere beschadigingen ziet? De kwaliteit van Forbo is daarnaast ook nog eens antibacterieel en kleurecht. Ideaal dus voor bijvoorbeeld zorginstellingen, kinderdagverblijven en scholen.
  • Marmoleum zijn naam ontleent aan één van de grondstoffen waaruit het is opgebouwd? Marmoleum bestaat uit onder anderen lijnolie, kurk, kleurstof en houtpulp dat wordt verwerkt tot veelkleurige granulaat korrels. Die korrels worden samengewalst  tot ca. twee meter brede banen, en tijdens het walsen ontstaat een marmer-effect. Reden voor Forbo om dit product Marmoleum (“Marmer-Linoleum”) te noemen. Marmoleum is dus een merknaam van Forbo Flooring.

En wat is er nou zo duurzaam?

  • De Schoonloopmatten worden grotendeels vervaardigd uit gerecyclede visnetten. Daarnaast beschermt een goede mat de vloerbedekking die er achter ligt zodat die op zijn beurt weer langer mee gaat.
  • Het vinyl heeft een lange levensduur en is daarna te recyclen tot granulaat dat weer in andere producten verwerkt kan worden.
  • En Marmoleum, iedereen wéét hoe duurzaam dat is. Het bestaat (afgezien van de polyurethaan beschermlaag) voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen. Een Marmoleumvloer is vrijwel onverwoestbaar. De vloer kan na jarenlang gebruik gerecycled worden of dient daarna als ondervloer voor vloerbedekking, want het is ook nog eens geluid-absorberend!

Natuurlijk verzorgen wij ook je project stoffering, met de producten van Forbo, Interface en andere  bekende merken.

Meer weten? Neem even contact op 🙂

Laat een reactie achter