Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel is de beste basis voor een gezonde werkplek. Waarom? Dat leg ik graag even uit!

30% van alle verzuim op kantoor wordt veroorzaakt door rug-, nek- en schouderklachten!

Bureaustoel AlmereDie klachten blijken vaak te ontstaan door een verkeerde werkhouding en zijn te voorkomen door medewerkers te voorzien van een goed instelbare werkplek. En de beste basis van elke kantoorwerkplek is een goede, ergonomisch verantwoorde bureaustoel. De rest komt later wel!

Verantwoord zitten houdt je fit

Of eigenlijk is het andersom; Niet verantwoord zitten maakt je ziek!

Wanneer iemand niet goed zit ontstaat er teveel druk op de onderste rugwervels. En teveel spanning op nek- en schouder spieren. Daardoor wordt de kans op rugpijn, hoofdpijn en andere fysieke klachten steeds groter.

Hoeveel van uw medewerkers zitten er op dit moment goed op hun bureaustoel?

Dit bedoel ik met ergonomisch verantwoord zitten;

Een goede, ergonomische bureaustoel ondersteunt het lichaam op de juiste punten, is volledig instelbaar op gewicht en postuur, beweegt mee of stimuleert tot bewegen. Zo wordt de rug gespaard en veel ander lichamelijk ongemak (en ziektekosten!) voorkomen.

Het uiterlijk van een bureaustoel zegt helaas niets over de eigenschappen of de kwaliteit. De techniek in de stoel is veel belangrijker.

Elke goede bureaustoel heeft namelijk meerdere opties om zo goed mogelijk op de behoeften van de gebruiker aan te kunnen sluiten.

Niet iedere medewerker is hetzelfde gebouwd, heeft hetzelfde gewicht of voert in hetzelfde aantal uren dezelfde werkzaamheden uit.

  • Een flexwerker heeft het meest aan een eenvoudige instelbare stoel die makkelijk te reinigen is.
  • Iemand met een vaste 9-5 kantoorbaan heeft weer meer aan een stoel die volledig op hem of haar is ingesteld en zoveel mogelijk bewegingsvrijheid biedt.
  • Een laborant wil een stoel die tegen microben kan en een magazijnmedewerker wil een stoel die ijzersterk en stofdicht is.

Het is dus onmogelijk zomaar een bureaustoel aan te schaffen waar iedere medewerker meteen goed op zit terwijl het toch in ieders belang is om zo gezond mogelijk te werken.

Krijgt iedere medewerker dan een unieke bureaustoel??

Nee, dat zou een beetje te ver gaan natuurlijk. Heeft u meerdere stoelen nodig, dan kunt u bij goede bureaustoelen binnen één model kiezen uit verschillende instel-opties. Zo krijgt iedere medewerker de techniek waar hij of zij het meest aan heeft,  terwijl de stoel er van buiten wel hetzelfde uit blijft zien.

bureaustoel Almere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het voordeel van een goede bureaustoel? Uw medewerker blijft fitter en dat heeft een gunstige uitwerking. Zowel op zijn of haar gezondheid als op de productiviteit en de verzuimcijfers van uw bedrijf.

Meer weten?

Heb ik u kunnen overtuigen van het belang van een ergonomisch verantwoorde bureaustoel? Maak dan vrijblijvend een afspraak en kijk wat we voor uw bedrijf kunnen doen!

Laat een reactie achter