Burn-out door thuiswerken

Burn-out door thuiswerken voorkomen, hoe dan?

burn-out door thuiswerk

Ik las vanmorgen een interessant stukje over “burn-out door thuis werken” op de site van “Duurzame inzetbaarheid”. Kort gezegd ging dat over de psychische belasting door thuis werken in Corona tijd. En ga er maar aanstaan, in alle eenzaamheid je werk doen, (onbewust) langere dagen maken, krijsende kinderen om je heen tijdens Teams vergaderingen, de angst om je baan te verliezen of iets te missen. Daar schiet je acuut van in de stress!

Vergeet niet dat er ook een fysieke kant aan het “burn-out door thuiswerk” verhaal zit.

Ik doe veel proefplaatsingen met ergonomisch verantwoord materiaal. Normaal gesproken bij bedrijven, maar tijdens de afgelopen lockdowns kreeg ik vaker de vraag om bij medewerkers thuis langs te gaan. Waarom? Omdat in de afgelopen anderhalf jaar naast uitval door mentale klachten óók het ziektepercentage gerelateerd aan nek-, rug- en schouderklachten enorm is gestegen. Pijnlijk voor de medewerker, een flinke kostenpost voor de werkgever. Lichamelijk ongemak terwijl je het psychisch al zwaar hebt helpt natuurlijk niet om een burn-out voor te blijven.

Wanneer iemand fysiek niet in orde is heeft dat dus óók zijn weerslag op zijn/haar mentale gesteldheid. Rugpijn door een verkeerde houding, slecht zicht op een beeldscherm vanwege verkeerde lichtval, een muis die zijn eigen gang gaat, zere armen van de tafelrand? Het lijken simpele voorbeelden maar ze zorgen voor extra ongemak, leiden af (het werktempo gaat omlaag) en werken ook nog eens stressverhogend. Teams vergaderingen en deadlines gaan tenslotte gewoon door.

Wat ik zoal aantref?

  • Eetkamerstoelen, mooi of lelijk, design of ramsj, met of zonder “kussentje” maakt daarbij geen verschil
  • Te hoge of te lage tafels
  • Te veel, te weinig of helemaal géén daglicht (of licht in het algemeen)
  • De laptop als standaard gebruiksvoorwerp (hallo nekhernia!)
  • Geen beenruimte, dus overdwars achter de computer (hallo lage rughernia en bloedsomloopproblemen!)
  • Zelfs iemand die scheef aan zijn werkblad zat “omdat anders het wasrek niet in de kamer paste”
  • en ga zo nog maar even door!

Werkgevers schijnen vaak te denken dat medewerkers thuis een volledige werkkamer tot hun beschikking hebben, maar niets is minder waar. Vaak dient die ruimte ook als logeer- of speelkamer, opslag of wasruimte en vaak is er echt alleen maar ruimte aan de keukentafel, nog te delen met de huisgenoten.

De ARBO regelgeving vereist dat je je medewerker “in redelijke mate” voorziet van een gezonde thuiswerkplek.

Het liefst zou ik uiteraard zien dat mensen ook thuis de beschikking hebben over een volledig geoutilleerde, ergonomisch verantwoorde werkplek. Een goed instelbare bureaustoel, tafel en beeldscherm op de juiste hoogte et cetera. Maar zoals ik hier boven al schrijf is dat vaak gewoon niet haalbaar. Dus wat doe je dan wanneer je je medewerker fysiek gezond wilt houden en tegelijk het risico op burn-out verkleinen? Dan kijk je naar wat er wél kan!

Een geschikte bureaustoel of wanneer daar écht geen plaats voor is een ergonomische kruk is vaak al een hele verbetering. Wanneer jij je medewerker serieus neemt is dat toch wel het minste dat je hem/haar (en jezelf want lagere ziektekosten) zou moeten “gunnen”.

Verder is de behoefte per persoon heel verschillend. Die kan variëren van ergonomische muis tot laptopsteun, een zit-sta bureau of simpelweg een andere plaats of positie in de beschikbare ruimte. Eén persoon was bijvoorbeeld superblij met een ergonomische voetensteun van nog geen honderd Euro, simpelweg omdat ze daarmee- in haar bewoording- “geen houten kont en slapende onderbenen meer had”. Een ander heeft minder last van lage rugklachten doordat hij kan afwisselen tussen zitten en staan. Ik bedoel maar!

Burn-out door thuis werken voorkomen? Zorg goed voor elkaar!

Ik hoef jou als werkgever of HR medewerker niet te vertellen wat persoonlijke aandacht voor de mentale en fysieke gesteldheid van je medewerker met hem/haar doet. Vooral in deze rare tijd is het belangrijk om op elkaar te letten. Op de mentale gesteldheid heb ik met mijn expertise helaas geen invloed. Wel kan ik je helpen fysieke problemen en daarmee een stukje stress te verminderen door wat aanpassingen aan de thuiswerkplek. Interesse?

Neem even contact op via info@oandm.nl of vul het contactformulier in na een druk op onderstaande knop en ik kijk graag wat ik voor je kan doen.

Sandra schulze | projectadviseur kantoorinrichting en ergonomie op de werkplek | office and more kantoorinrichting | Almere

Laat een reactie achter