Bureaustoelen Zit je bureaustoel nog wel écht goed?

De linker bureaustoel (en zijn broertjes) troffen wij onlangs aan bij een relatie. Dan kan je natuurlijk denken; “De stof is een beetje stuk maar er is hier niemand die het ziet behalve wij zelf, dus wat maakt het nou uit?”

Maar dat maakt dus wél uit!

Want als de buitenkant er al zo uit ziet, hoe denk je dan dat de binnenkant er aan toe is?
De vulling, in dit geval polyether schuim, heeft z’n beste tijd gehad. Dat schuim vergaat na verloop van tijd waardoor het z’n ondersteunend vermogen verliest. Dat betekent dat je in feite in een kuil komt te zitten, net als bij sommige zachte banken of een te zacht matras. En daardoor wordt  je rugwervel ongemerkt scheef belast.
Daarnaast wordt het schuim niet meer beschermd door de stof die er normaal gesproken omheen zit. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zo’n schuimlaag ongemerkt opneemt! Brrr!

De instelbaarheid van je bureaustoel gaat stiekem achteruit

Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel van de bureaustoel, de techniek, ook aan slijtage onderhevig. Die techniek is bedacht om de stoel zó in te kunnen stellen dat jij klachtenvrij en comfortabel aan het werk kan.
Een goede stoel gaat ongeveer 7-10 jaar mee. Dat zijn een heleboel gebruiksuren.
De techniek in je bureaustoel heeft dus heel wat te lijden en is op den duur écht aan vervanging toe.

Het stomme is alleen dat je daar zelf, als gebruiker, vaak niet eens iets van merkt. Omdat je misschien wel elke dag op die stoel zit en slijtage natuurlijk heel geleidelijk intreedt. Je merkt dus in eerste instantie niet dat de stoel niets meer voor je doet… tot je lichamelijke klachten krijgt. En dan wordt t lastig, want rug en nekklachten door verkeerde belasting kunnen lang duren. Dat wil je toch niet?

Nieuwe inzichten, nieuwe technieken

Er is de afgelopen jaren uitvoerig onderzoek gedaan naar de gevolgen van langdurig stilzitten. Om zitten gezonder te maken hebben de fabrikanten van die stoelen ook niet stil “gezeten”.

Wat vroeger de ARBO maatstaf was, is in de jaren nadat jij die bureaustoel hebt aangeschaft al lang achterhaald. En de gemiddelde bureaustoel van nu draagt veel meer bij aan je fysieke gezondheid.

Met een moderne standaard bureaustoel kun je ongeveer evenveel als met een geavanceerde bureaustoel van 10 jaar geleden!

Stoelen vervangen!

Onze relatie begreep overigens ook wel dat het anders moest en heeft de linker bureaustoel vervangen door het rechter model. Zij “zitten” dus letterlijk en figuurlijk de eerste jaren weer goed.

Herkenbaar?

Dan ben je toch echt toe aan een nieuwe bureaustoel.
Neem vrijblijvend contact op (of laat je HR manager dat doen) en we bekijken samen welke stoel het beste voor jou werkt. Zo zit je gegarandeerd weer 7-10 jaar gezond!

Laat een reactie achter