Met een ergonomische bureaustoel gaat u gezonder zitten.

Een ergonomische bureaustoel is de beste basis voor een gezonde werkplek

30% van alle verzuim op kantoor wordt veroorzaakt door rug-, nek- en schouderklachten!

Bureaustoel AlmereDie klachten blijken vaak te ontstaan door een verkeerde werkhouding en zijn te voorkomen door mede-werkers te voorzien van een ergonomisch verantwoorde, goed instelbare werkplek. De beste basis van elke kantoorwerkplek is een goede bureaustoel.

Wanneer iemand niet goed zit ontstaat er teveel druk op de onderste rugwervels. En teveel spanning op nek- en schouder spieren. Daardoor wordt de kans op rugpijn, hoofdpijn en andere fysieke klachten steeds groter.

 

Kijk even om u heen; hoeveel medewerkers zitten er op dit moment goed op hun bureaustoel?

Dit bedoelen we met ergonomisch

Een goede, ergonomische bureaustoel ondersteunt het lichaam op de juiste punten, is volledig instelbaar op gewicht en postuur, beweegt mee of stimuleert  tot bewegen. Zo wordt de rug gespaard en veel ander lichamelijk ongemak (en ziektekosten!) voorkomen.

Het uiterlijk van een bureaustoel zegt helaas niets over de ergonomische eigenschappen en de kwaliteit

Veel belangrijker is de vaak onzichtbare techniek die in de stoel zit, en de mogelijkheid die techniek (en de van binnen en buiten gebruikte materialen) aan te laten sluiten bij de behoeften van de gebruiker.

Hierom is de techniek zo belangrijk

Niet iedere medewerker is hetzelfde gebouwd, heeft hetzelfde gewicht of voert in hetzelfde aantal uren dezelfde werkzaamheden uit.

  • Een flexwerker heeft het meest aan een eenvoudige instelbare stoel die makkelijk te reinigen is.
  • Iemand met een vaste 9-5 kantoorbaan heeft weer meer aan een stoel die volledig op hem of haar is ingesteld en zoveel mogelijk bewegingsvrijheid biedt.
  • Een laborant wil een stoel die tegen microben kan en een magazijnmedewerker wil een stoel die ijzersterk en stofdicht is.

Het is dus onmogelijk zomaar een bureaustoel aan te schaffen waar iedere medewerker meteen goed op zit terwijl het in ieders belang is om zo gezond mogelijk te werken.

Krijgt iedere medewerker dan een unieke bureaustoel??

Nee, dat zou een beetje te ver gaan natuurlijk. Heeft u meerdere stoelen nodig, dan kunt u bij goede bureaustoelen binnen één model kiezen uit verschillende instel-opties. Zo krijgt iedere medewerker de “techniek” waar hij of zij het meest aan heeft,  terwijl de stoel er van buiten wel hetzelfde uit blijft zien.

bureaustoel Almere

 

Het voordeel van een goede bureaustoel? Uw medewerker blijft fitter en dat heeft een gunstige uitwerking op de productiviteit en de verzuimcijfers van uw bedrijf!

Laat een reactie achter